Annonse

søndag 26. april 2015

Våronn

I dag har jeg fått rakt ferdig plena. Det er ikke så mange dagene siden den siste snøen forsvant, og nå var det tørt nok til å rake. Jeg har også fått klipt av gamle frøstander på nikkesyrinen. Den har blitt stor og det er vanskelig å nå opp i toppen på den. Det har også kommet mange rotskudd som må flyttes, men det er en jobb jeg trenger litt hjelp til så det får bli litt senere.

For noen år siden innførte jeg Lupiner i hagen. Jeg vet det ikke er helt bra, men det er så lite som trives her så da blir man litt ivrig på det som faktisk liker seg i leira. Så langt har jeg nøyd meg med å røske opp stenglene med rota når de har blomstra av. Men nå var det opptil flere som nærma seg Akeleiene mine, så de ble fjernet. Håper de ikke blir mer problematisk enn det i framtiden heller.

De står flere steder i bedet langs baksiden av huset. Jeg fikk lukt ferdig her i dag.Et par-tre steder i hagen har det overlevn hvite og lillastripete krokus, og et sted også gule:Hvitveien er alltid velkommen under busker og trær. Disse står under Nikkesyrinen:


Denne krabaten dukka opp i ene bedet mitt. Jeg trodde jeg bare hadde primula her, men er dette en primula? Bladene er stive og ganske blanke.


Forslag mottas med takk :)

Ha en fin uke!

2 kommentarer:

  1. Så spennende den planten på det siste bildet ditt ser ut. Har ikke noen forslag til hva det kan være, men du kommer kanskje med en oppdatering etterhvert. Ha en fin kveld.

    SvarSlett
    Svar
    1. Gåten er løst. Det er en Kuleprimula :)

      Slett